FK Pardubice
Ženy A

Ženy čeká v sobotu důležitý zápas proti Plzni!

Ženský A-tým má za sebou tři zápasy nadstavbové části skupiny o udržení. Z nich dokázal dvakrát zvítězit, a stále tak drží šanci na udržení nejvyšší ženské soutěže i pro příští sezónu. Už tuto sobotu vyzvou Východočešky plzeňské Viktoriánky. Nejen o nadcházejícím utkání pardubických hráček jsme si povídali s útočnicí FK Pardubice Kateřinou Vithovou.

Ženskému A-týmu se v závěru letošní sezóny daří. Ze tří dosavadních utkání nadstavbové části skupiny o udržení, vyhrály svěřenkyně trenéra Kamila Kozáka hned dvě. „Myslím, že jsme si uvědomily, že nám trochu teče do bot. Začaly jsme do toho trochu víc šlapat. Společně se snažíme zachránit pro Pardubice první ligu a zatím udržujeme naději,“ říká Kateřina Vithová.

Naposledy vyválčily hráčky z města Pardubic tři důležité body na trávníku Loko Brno Horní Heršpice, kde vyhrály 2:1. „Pro výhru v Brně jsme si šly jako tým. I přes to, že jsme dostaly dvě červené karty, nenechaly jsme se zlomit a dotáhly utkání k vítězství,“ vysvětluje Vithová.

V sobotu se pardubické ženy utkají na Vinici od 14:00 hodin s Viktorií Plzeň. Na plzeňské půdě už v nadstavbě dokázaly hráčky okolo trenéra Kozáka Západočešky porazit. Kateřina Vithová tentokrát ale očekává ještě náročnější duel: „Myslím si, že nás čeká ještě mnohem více soubojový zápas. Pokud ale do toho utkání nastoupíme ve stejném rozpoložení, jako minule, zvládneme to.“

Ženský A-tým aktuálně ztrácí 4 body na předposlední místo, zaručující udržení v 1. lize žen i v následující sezóně. „Nesmí v sobotu nastoupit individuality. Musíme hrát týmově. Pořád je o co hrát, proto očekávám pohledný zápas. Byla bych moc ráda, kdyby nás fanoušci přišli podpořit,“ dodává 18letá hráčka, která v Pardubicích působí na hostování z pražské Slavie.

Utkání pardubického ženského A-týmu proti FC Viktoria Plzeň startuje v sobotu ve 14:00 hodin na stadionu Pod Vinicí. Přijďte podpořit naše ženy v cestě za záchranou 1. ligy!

Autor článku: Redakce

Autor fotografie: David Haan

Sdílet článek