FK Pardubice
A tým

Do Pardubic přichází Kamerunec William Mukwelle

Pardubické řady posiluje 20letý útočník William Eseme Mukwelle, který s klubem podepsal čtyřletou smlouvu. Kamerunský forvard nastupoval v posledních třech sezónách lotyšské ligy, v níž v dresu BFC Daugavpils nastřílel 17 gólů!

William Mukwelle v těchto dnech doplnil útočné řady Pardubic. Sám o sobě tvrdí, že jednou z jeho největších předností je kreativita na hřišti: „Jsem technický a šikovný hráč. Snažím se být na hřišti také kreativní a nepříjemný pro soupeře. Vždy mi jde o úspěch týmu. V Pardubicích se budu snažit své dovednosti přetavit ve prospěch FK Pardubice.“

Na zápasy v české lize se 20letý Mukwelle těší: „Jsem velmi spokojený, že si mohu vyzkoušet českou ligu. Vždy si dávám vysoké cíle. Budu se snažit co nejlépe zapadnout do pardubické kabiny. Chci si co nejrychleji vydobýt své místo na hřišti.“

Do Pardubic dorazil v úterý a na ostrý ligový zápas se velmi těší. „Očekávám, že v Pardubicích bude velká konkurence. Udělám všechno pro to, abych se v ní prosadil. Věřím, že lidé v Pardubicích tvoří s fotbalovým klubem jednu velkou rodinu. Z tohoto důvodu se moc těším na ostré zápasy,“ říká hráč, který v probíhajícím ročníku lotyšské Optibet Virsligy vstřelil 8 branek .

V průběhu tří sezón, které William Mukwelle strávil v lotyšské nejvyšší soutěži, nastřílel dohromady 17 branek! Sám ale tvrdí, že pardubičtí fanoušci na něho mohou mít ještě větší očekávání. „Lidé ode mě mohou očekávat ještě více gólů. Doufám, že v pardubickém dresu ukážu, co umím,“ dodává Mukwelle.

Williame, ať se ti v Pardubicích daří!


Autor článku: Kazimír Svoboda

Autor fotografie: David Haan

Sdílet článek