FK Pardubice
A tým

Další posilou Pardubic je Pablo Ortiz!

23letý Kolumbijec se zkušenostmi z dánské nejvyšší soutěže přichází vyztužit pardubické obranné řady. Obránce Pablo Ortiz přichází z dánského FC Midtjylland. Ve čtvrtek přicestoval do Pardubic na roční hostování.

Pablo Antonio Ortiz Cabezas, jak zní celé jméno tohoto usměvavého stopera, dorazil na východ Čech teprve ve čtvrtek. Pardubickým fanouškům se ale už stačil představit: „Snažím se být na hřišti důrazný. Myslím, že mojí silnou stránkou je rychlost. Také rád v zápasech tvořím hru a snažím se být pro soupeře nepředvídatelný.“

23letý rodák z kolumbijského přímořského města Tumaco má o svých ambicích v Pardubicích jasno. „Budu se v Pardubicích snažit co nejvíce pomoci týmu, zároveň se ale chci nadále zlepšovat. Je skvělé, že si budu moci vyzkoušet českou nejvyšší soutěž. Jsem šťastný, že mohu v pardubickém dresu zkusit novou výzvu,“ říká Ortiz.

Tento vytáhlý střední obránce přichází do Pardubic na roční hostování z dánského klubu FC Midtjylland, v jehož dresu stihl nastoupit také do jednoho utkání předkola Konferenční ligy. „Nová zkušenost je pro můj další fotbalový růst jedině dobře. Moc se těším na nové lidi a hlavně fanoušky. Věřím, že si je svojí hrou rychle získám,“ věří sympatický odchovanec kolumbijského klubu America De Cali.

V České republice působí zatím pouze pár hodin, proto toho o zdejší zemi příliš neví. Neskrývá ale touhu se po krásách naší země vydat. „Jediné, co o Česku vím, že je to moc hezká země. Musím se tu nejdříve adaptovat, potom ale chci navštívit některá čeká města, jako je třeba Praha,“ dodává Ortiz.

Pablo, přejeme ti hodně úspěchů v pardubickém dresu!

Autor článku: Kazimír Svoboda

Autor fotografie: David Haan

Sdílet článek