FK Pardubice
WU-11

Starší přípravka se zúčastnila turnaje dívek FAČR

V neděli 15. října 2023 jsme se zúčastnili ligového turnaje starších přípravek. Hřiště ve Světlé nad Sázavou bylo i přes výrazné ochlazení ve skvělém stavu a všech 13 týmů se mohlo těšit na kvalitní turnaj ve slušném tempu.

Naše holky do turnaje vstoupily zcela jednoznačnými výhrami nad Jabloncem (12:0) a Mladou Boleslaví (7:0), kde jsme jim neměli co vytknout. Chuť a energii si přenesly i do zápasu se Slavií Praha, během pár minut mohl být stav 2:0, ale naopak nás potrestaly hráčky soupeře. Odehráli jsme vyrovnané utkání, ale stále nám chybí pomyslný krůček, abychom Slavii porazili (0:2). Další dva zápasy ve skupině děvčata s přehledem zvládla a přehrála Bohemians (4:0) a Roudnici (6:0). Posledním soupeřem ve skupině byl kvalitní Liberec, větší chuť ale byla na naší straně a po výhře 2:0 jsme postoupili do semifinále se skóre 31:2.

V semifinále jsme nastoupili proti urostlým dívkám z Lokomotivy Brno a nerozhodný zápas (1:1) musely vyřešit až penalty. Štěstí se bohužel usmálo na brněnskou stranu a nám zbyly jen slzičky v očích a zápas o bronz.
O medaile jsme se utkali s ostravským Baníkem, který udělal za poslední dva roky s přípravkami velké pokroky. V zápase jsme měli mírně navrch, ale vedení jsme ztratili v závěru a nakonec i gólem v posledních vteřinách prohráli 2:3.

Bramborová medaile děvčata obrovsky mrzela, ale zaslouží si velkou pochvalu a obdiv za předvedené výkony a chuť vítězit. S každým soupeřem jsme odehráli minimálně vyrovnané utkání a opět jsme potvrdili, že patříme mezi českou špičku. Poděkování patří všem rodičům.

Konečné pořadí:
1. SK Slavia Praha
2. Lokomotiva Brno Horní Heršpice
3. Akademie FC Baník Ostrava
4. FK Pardubice
5. FC Slovan Liberec
6. TJ Sokol Třebeš
7. AC Sparta Praha
8. SK Roudnice nad Labem
9. FK Dukla Praha
10. FC Hradec Králové
11. DFK Bohemians 1905
12. FC Sporting Mladá Boleslav
13. FA Jablonec

Autor článku: Milan Burdych

Autor fotografie: FK Pardubice

Sdílet článek