FK Pardubice
Ženy A

Vítězství v DERBY a postup do čtvrtfinále Poháru žen FAČR

V posledním mistrovském podzimním zápasu se našim ženám podařilo zvítězit na horké půdě v Hradci Králové.

Pohár žen FAČR 3. kolo, 19. 11. 2023 hř. UMT Slavia Hradec Králové

FC Hradec Králové ženy - FK PARDUBICE 0:3 (0:2)
Branky: 21. Solničková, 34. Ninczová, 54. Hýlová

ŽK 1:1
Rozhodčí: Kánská - Koryčanská, Lábusová
Diváků: 50

Sestava: Krejčí - Němcová (83. Urbancová), Janíková, Holcová, Pražienková - Solničková (70. Friedrichová), Neradová, Novotná (46. Kružíková) - Hrobská, Ninczová (70. Nechvílová), Hýlová (80. Mikulecká)

Za vítězstvím šly naše hráčky hned od úvodní minuty, kdy si vytvořily po dobře sehraném autovém vhazování tutovou příležitost, ale Vanesa Solničková o kousek přestřelila břevno domácí branky. Napodruhé už jí to však vyšlo a její zásluhou jsme šli do vedení. Druhou branku přidala kapitánka Bibiana Ninczová, která se skvěle zorientovala po skrumáži v pokutovém území. Do kabin jsme tak šli s dvoubrankovým vedením.

Po změně stran přidala z brejku třetí gól Veronika Hýlová. Trefila se po krásné přihrávce za obranu od kapitánky Ninczové. Další příležitosti na obou stranách již v síti neskončily, a tak jsme se mohli radovat z vítězství a postupu do jarního čtvrtfinále Poháru žen FAČR.

Kamil Kozák, trenér Pardubic: Náš dnešní výkon má jak pozitiva, tak i negativa. K pozitivům můžeme určitě řadit 3 vstřelené branky, vytvoření dalších gólových možností, nasazení a odhodlání všech hráček v DERBY zvítězit. Naopak negativně vnímáme opakující se hrubé chyby v defenzivní činnosti. Jen díky velkému štěstí a nepřesnému zakončení domácích hráček v koncovce jsme v utkání neinkasovali.

Autor článku: Kamil Kozák

Autor fotografie: Martin Plíšek

Sdílet článek