FK Pardubice
A tým

Změny v kádru: Helešic do Dukly, o hráče U16 je zájem z Itálie

Zkraje nového týdne pro vás máme informace o několika změnách v pardubickém kádru. A je to velmi pestrý mix aktuálních informací.

Již v průběhu minulého týdne se z testů ve Viktorii Žižkov vrátil obránce Matyáš Hanč, který se zapojil do páteční vítězné přípravy B-týmu proti rezervě Bohemians, kterou naši hráči vyhráli 6:2. V klubu ale dlouho nezůstal. „Dnes nastoupil Hanč na testy v Chrudimi, kde nadále zůstávají Koukola a Sedláček,“ přiblížil nejčerstvější přesun sportovní ředitel klubu Vít Zavřel.

Kádr zaznamenal jeden odchod. „Povolení trénovat s pražskou Duklou jsme vystavili pro Matěje Helešice,“ říká Zavřel a Helešic se v pondělí vydal s týmem z Julisky na soustředění do Písku. Aktuálně hledá FK Pardubice angažmá ještě pro dalšího hráče v kádru. „Hledáme uplatnění pro Bartosze Pikula, jsme připraveni uvolnit ho pro jarní část sezóny.“

Jeden zajímavý transfer se rýsuje v mládežnických kategoriích. Italský klub Bologna FC 1909 zaslala nabídku na přestup pro zanedlouho 15letého Leoše Tupce, který je v těchto dnech v Turecku s reprezentací U16. „Nabídka od italského prvoligového klubu dorazila a aktuálně ji ve vedení klubu řešíme,“ potvrdil Vít Zavřel.

A není to poslední informace o pohybu v kádru, kterou bude klub zveřejňovat do úterního utkání proti „Rosově“ Viktorii Žižkov. To sehrají Pardubáci v rámci Tipsport ligy v úterý 23. ledna 2024 od 10:15 hodin na UMT v pražských Horních Počernicích. Poslední vystoupení před odletem na soustředění do Španělska vám nabídne v klasickém TV vysílání program ČT Sport.

Autor článku: Redakce

Autor fotografie: David Klier

Sdílet článek