FK Pardubice
A tým

Klub vyhověl Hufovi, ten odlétá na soustředění s Bohemians

Útočník David Huf, který na podzim bojoval v druholigové Chrudimi, odlétá po dohodě obou klubů ve čtvrtek s týmem pražských Bohemians na soustředění do Turecka.

Pardubický odchovanec David Huf se na podzim prosazoval v chrudimském dresu, v druhé nejvyšší soutěži nastřílel do sítí soupeřů 12 gólů. Zkraje ledna se zapojil do přípravy s pardubickým klubem, ale na Davidovo přání a po dohodě s trenéry a vedením klubu odlétá na soustředění s vršovickým ligovým týmem. „Bohemka projevila o Davida zájem, který si moc přál tuto šanci využít. Dali jsme souhlas s tím, aby s týmem trenéra Veselého odletěl na soustředění,“ říká sportovní ředitel FK Pardubice Vít Zavřel. „Na Davidovi je vidět, že jeho kariéře by mohla pomoci změna, nechtěli jsme mu bránit. O Davidově případném budoucím přestupu budeme s Bohemkou dál komunikovat, jednání nejsou uzavřená.“

David Huf to vnímá jako šanci. „Každého hráče těší, když je o něj zájem a jsem rád, že mi Pardubice umožnily se takto v kariéře posunout, za což bych jim chtěl poděkovat. Cítil jsem, že je čas na změnu a novou výzvu. Pocítil jsem to i na podzim v Chrudimi, kde mi změna prostředí pomohla, i když to byla 2. liga,“ říkal poté, co se rozhodlo o tom, že ve čtvrtek poletí s Bohemians do Turecka.

Na pardubický klub rozhodně nezanevřel, bude na dálku sledovat jeho přípravu ve Španělsku. „To je samozřejmost! Strávil jsem v Pardubicích spoustu let a za tu dobu si k nim vytvořil vztah, takže je budu nadále sledovat a fandit jim,“ popisoval svůj vztah ke klubu.

Na soustředění se bude muset rozkoukat. „Jelikož se můj přesun do Bohemky udál těsně před odletem na soustředění, tak se hlavně budu chtít seznámit a poznat s novými spoluhráči a realizačním týmem,“ říká 25letý útočník k příštím dnům. „Samozřejmě se budu snažit zaujmout na hřišti a porvu se o místo v sestavě.

Autor článku: Redakce

Autor fotografie: David Klier

Sdílet článek