FK Pardubice
WU-13

Mladší žákyně úspěšné v hale

Zimní přípravu si mladší žákyně zpestřují halovými turnaji, na posledních dvou byly velmi úspěšné.

Turnaj mladších žáků, Městská hala Přelouč, neděle 28. ledna 2024

Nejprve jsme zavítali 28. ledna 2024 na turnaj mladších žáků v Přelouči, který jsme absolvovali bez jediné prohry. V základní skupině holky porazily postupně Dříteč a Rosice nad Labem. V posledním zápase skupiny vybojovaly remízu se silnou Přeloučí 2:2. V semifinále přetlačily na penalty Choltice a ve finále si zopakovaly souboj s Přeloučí, kterou nakonec porazily 1:0, kdy po celou dobu kontrolovaly průběh hry. Zaslouženě si holky převzaly pohár pro vítěze a Anička Petráková ocenění za nejlepšího hráče turnaje.

Zimní pohár mladších žákyň, Sportovní hala Třebeš, sobota 10. února 2024

10. února 2024 jsme dorazili do krásné sportovní haly v Třebši, abychom zde sehráli krásné zápasy místního zimního poháru mladších žaček. Hned do prvního zápasu základní skupiny naše hráčky vstoupily vlažně a záhy prohrávaly s Hradcem II 1:4. Ke konci zápasu jsme však převzali iniciativu a nechybělo málo a zápas se nám povedl vyrovnat, bohužel jsme jej prohráli 3:4.

Ve druhém a třetím zápase jsme přehráli nejprve sympaticky hrající Trutnov a poté ještě poslední tým turnaje pražskou Duklu. Do finálové skupiny jsme vstupovali bez získaného bodu ze vzájemného zápasu s Hradcem, ale hned na úvod se nám povedlo porazit 3:1 velmi silné Brno. Poté se zrodil zajímavý výsledek 3:3 mezi oběma týmy Hradce I a II a to nám dalo šanci ještě zabojovat o první místo. Toto se podařilo díky jednoznačné výhře 4:1 na Hradcem I a také s přispěním holek z Brna, které v dramatickém závěru otočily zápas s Hradcem II 3:2, přičemž již prohrávaly 0:2. V tuto dobu snad každý z Pardubic fandil Brnu! Tento výsledek znamenal náš posun na 1. místo díky naší předešlé výhře nad Brnem a odsun týmů Hradce na 3. a 4. místo turnaje. Druhé nakonec skončilo Brno. Naše děvčata si v krátké době mohla převzít opět pohár pro vítěze a Anička Petráková ocenění za nejlepší hráčku turnaje.

Trenér Pardubic, Michael Petrák: Závěrem bych uvedl, že naše holky v obou turnajích předvedly velice kvalitní týmový výkon a hlavně velkou morální sílu, když dokázaly uhrát příznivý výsledek ve vypjatých utkáních, dalším faktorem bylo to, že holky zúročily dosavadní dřinu z probíhající přípravy!

Autor článku: Michael Petrák

Autor fotografie: FK Pardubice

Sdílet článek