FK Pardubice
A tým

„Jsme sehraní. Budeme chtít Slavii překvapit,“ hlásí Emil Tischler!

Emil Tischler je zatím jediným hráčem Pardubic, který v nejvyšší české soutěži skóroval proti SK Slavia Praha. V neděli budou chtít svěřenci trenéra Radoslava Kováče tuto statistiku vylepšit. S 25letým záložníkem FK Pardubice jsme v rozhovoru pro klubový web hovořili nejen o nadcházejícím utkání proti sešívaným.

Po třech jarních zápasech, které šly rychle za sebou, byla na hráčích vidět únava. Už jste stihli zregenerovat a cítíte se fit?

Po utkání s Teplicemi jsme měli dva dny úplné volno. To pomohlo nám všem, zejména klukům, kteří odehráli hodně minut. Tento týden zabereme a na Slavii se připravíme, jak jen to půjde. Času na přípravu máme dostatek, jelikož hrajeme až v neděli.

Vstup do jarní části FORTUNA:LIGY byl skutečně vydařený. Jak ho vnímáš z tvého pohledu?

Je to pro nás hodně důležité. První tři zápasy jara nám ukázaly, že si na hřišti rozumíme a dokážeme si pomoci. Příprava byla kvalitní. Navíc jsme se přes zimu ještě více stmelili, což je následně vidět v zápasech.

Duel s Teplicemi přinesl Pardubákům cenný bod. Vnímáš to s odstupem času jako zisk nebo spíše ztrátu?

Těžko se to hodnotí. S pokorou musím říct, že to byl zápas, který se nám nevydařil, minimálně v porovnání s těmi dvěma předchozími. Bod tedy musíme brát. Na druhou stranu, když inkasujeme takto pozdě, každý myslí na to, že jsme to v tom závěru měli udělat lépe a vybojovat tři body.

V neděli se pojedeme porvat o další ligové body na Slavii. Uvědomuješ si fakt, že jsi zatím jediný hráč Pardubic, který v lize proti sešívaným skóroval?

Nad tím jsem ještě nepřemýšlel (směje se). Je to statistika, kterou chceme rozhodně zlepšit .Chtělo by to tedy nějaké góly v neděli přidat.

Jak na toto utkání vzpomínáš? Byl to první ligový zápas proti pražské Slavii, ve kterém východočeši navíc vybojovali bod za remízu 1:1…

Vzpomínám na to hrozně rád. Vybavuje se mi, že jsme v Ďolíčku, kde jsme v té době hráli domácí zápasy, podali opravdu týmový výkon. Také jsme byli velice sehraní, a proto jsme to utkání zvládli. Je to skvělá vzpomínka ne proto, že jsem vstřelil gól, ale proto, že už před zápasem jsme měli všichni společnou radost, že vůbec můžeme hrát proti takovému soupeři. Bylo to chvíli po postupu do nejvyšší soutěže, takže to byl pro nás všechny velký zápas s výborným výsledkem.

Tuto neděli to ale bude úplně jiný zápas. Slavia do jarní ligové části nevstoupila ideálními výkony. Budou toho chtít hráči okolo trenéra Kováče využít?

Ta situace je jasná. Jedeme na Slavii s tím, že se nám proti ní dlouhodobě nedaří dávat góly. Možná jim něco na začátku jara nevyšlo, ale v Edenu budeme „outsider.“ Musím ale říct, že jsme sehraní a víme, co proti Slavii chceme hrát. Každé utkání začíná za stavu 0:0, proto nevidím důvod, proč bychom je nemohli překvapit.

Co musí pardubičtí o víkendu udělat pro to, aby prodloužili jarní sérii bez prohry?

Bude to hodně o náročnosti. Čeká na nás opravdu hodně běhavý tým. Je potřeba dodržovat taktické pokyny a být na hřišti jeden za druhého. V jednotlivých herních situacích si také musíme věřit. V podstatě nebudeme mít, co ztratit. Toho chceme využít v náš prospěch a urvat dobrý výsledek pro naše barvy.

Chystá se fanouškovský výjezd fanklubu Pardubická 12. Očekává se skvělá atmosféra. Co bys vzkázal fanouškům, kteří se do Prahy chystají?

Jsme rádi za každého fanouška, který nás jede na venkovní zápas podpořit. V Karviné jsme měli v sektoru hostí jednoho pána a bylo to i přesto moc hezké. Je pro nás hrozně důležité, když cítíme, že za námi lidé stojí.

Autor článku: Redakce

Autor fotografie: David Haan

Sdílet článek