FK Pardubice
B-tým

„Dostáváme se do šancí díky kombinacím,“ těší hlavního trenéra rezervy

Pardubický B-tým odehraje už tuto sobotu poslední přípravný zápas před jarní částí ČFL. Do Ohrazenic přijede rovněž třetiligový TJ Sokol Živanice. S hlavním trenérem naší rezervy jsme si povídali nejen o vydařené zimní přípravě, ale také o největších zbraních jeho týmu směrem k druhé polovině sezóny.

Pardubické rezervě se blíží start jarní části ČFL. Jak se po delší době těšíte na mistrovské zápasy?

Na začátek mistrovské soutěže se těším velmi. Myslím si, že se nemohou dočkat také hráči. Dvouměsíční zimní příprava byla opravdu dlouhá, proto si přejeme, aby už první jarní utkání třetí nejvyšší soutěže začalo.


Zimní příprava B-týmu byla hodně pestrá. Odehráli jste několik přípravných zápasů se zajímavými soupeři. Jste spokojen s tím, jak byly zápasy rozvrhnuté?

S kvalitou a rozmanitostí soupeřů, proti kterým jsme se utkali v přípravě, jsem spokojen. Odehráli jsme zápasy proti týmům z různých soutěží. Co mě ale těší také je, že jsme mohli porovnat síly se zahraničními mančafty. Porovnat se s jinou mentalitou je vždy přínosem. Je zkrátka dobré zahrát si s celky z jiných zemí.


Asi si v přípravě nejvíce ceníte výhry proti druholigové Chrudimi. Jaký to byl zápas?

Jediným mínusem tohoto duelu byl silný vítr, který bohužel ovlivnil kvalitu celého střetnutí. Vítězství s druholigovým mužstvem si samozřejmě cením, jelikož v každé přípravě je pro tým důležitý i výsledek než jen samotná hra. Je super, že jsme proti takovému soupeři byli konkurenceschopní.


Ukázal Vám, že se naše juniorka může měřit skutečně s každým týmem 3. nejvyšší soutěže?

To bych ani neřekl. Hráči totiž již v podzimní části sezóny ukázali, že dokáží obstát proti jakémukoliv celku ČFL. Bohužel jsme jen některé duely nezvládli výsledkově. Zkušenosti, například při standardních situacích proti zkušeným hráčům, si prostě musí naši mladíci prožít.


Co před začátkem jara považujete za největší sílu svého týmu? Za co byste svůj tým chtěl po zimní přípravě pochválit?

Jako největší sílu našeho týmu beru to, že se dokážeme dostat do šancí díky kombinacím. To také pečlivě trénujeme. Jejich proměňování je potom druhá kapitola. V přípravě bylo vidět, že se lepšíme v našem pokutovém území. Doufám, že to bude vidět i na jaře v rámci soutěže.


O víkendu vás čeká generálka proti Živanicím. S čím do ní pardubické “béčko” půjde?

Slovo „generálka“ nemám rád. Hráči se stejně jako v každém jiném utkání prostřídají. Pro mladé hráče je důležitý kontinuální rozvoj, k čemuž slouží každý zápas. Snažíme se do kluků dostat fakt, že každé utkání je důležité. Chceme zkrátka zdokonalovat naše herní principy a individuálně se zlepšovat.

Autor článku: Redakce

Autor fotografie: David Haan

Sdílet článek