FK Pardubice
WU-13

Zimní příprava mladších žákyň zakončena vítězně

Ke konci zimní přípravy naše hráčky nastoupily ke dvěma přátelským zápasům, do kterých se mohly zapojit i čtyři nové hráčky, které se podařilo v zimní přestávce přivést a posílit tím kádr před jarní částí sezóny.

Přátelské utkání mladších žákyň 18. 2. 2024, 16:30 hř. Praha, UMT Juliska

FK Dukla Praha ženy - FK PARDUBICE 1:11

Nejprve jsme 18. února 2024 zavítali do hlavního města a děvčata se utkala s Duklou Praha. V tomto zápase se nám i přes první inkasovaný gól, po ojedinělé chybičce v obraně, podařilo hru kontrolovat, zejména děvčata Duklu přehrávala ve středu hřiště a povedenými průniky po křídlech se dostávala k častému zakončení a s chutí si holky zastřílely. Z Prahy jsme si odvezli vysokou výhru 1:11.


Přátelské utkání mladších žákyň 24. 2. 2024, 14:00 hř. Pardubice, UMT Ohrazenice

FK PARDUBICE – LOKOMOTIVA BRNO HORNÍ HERŠPICE 5:3 (1:1)
Branky: Petráková 4, Horáčková

24. února 2024 jsme přivítali celek z Brna, Horní Heršpice, který se po podzimu nachází na pěkném druhém místě moravské části 1. ligy. Ve skrze se z obou stran jednalo o vyrovnané a bojovné utkání, kdy se opět po 14 dnech ukázalo, že má Brno kvalitní tým! To se projevilo hned od začátku utkání, kdy bylo patrné, že byl soupeř velmi dobře technicky a rychlostně vybavený a po všech směrech měl ze hry více. Brno se dostalo do vedení, avšak holkám se povedlo vyrovnat těsně před poločasem po krásné individuální akci Aničky Petrákové, která skvěle přelobovala hostující brankářku.

Bohužel vyrovnání nevedlo po přestávce ke zlepšenému výkonu a soupeř odskočil z kraje druhého poločasu o dvě branky na 1:3. Následně naše holky zvýšily úsilí, odhodily ostych a výrazně zlepšenou hrou, i individuálními výkony, stav utkání vyrovnaly a i přes velké šance Brna nakonec zápas otočily na konečných 5:3, kdy se v zápase trefila 4 x Anička Petráková a jednou Vanesa Horáčková.


Trenér Pardubic, Michael Petrák: Ke končící zimní přípravě bych za trenérský tandem uvedl, že jsme celkem spokojeni s přístupem hráček k tréninkovým jednotkám, zejména s docházkou, i když se nám v průběhu přípravy nevyhnuly nemoci, zranění a občas i jiné okolnosti vedoucí k absenci holek v TJ. Dále jsme velmi spokojení, že se povedlo přivést čtyři nové hráčky, které jak doufám, zvýší pro jaro zdravou konkurenci v týmu. Věřím, že se novým holkám bude v FK Pardubice dařit a hlavně je to u nás bude po všech směrech bavit! Kvalitní přístup holek k tréninkovým jednotkám a posílení týmu se promítlo i do dosažených výsledků v rámci přípravy, kde se holkám podařilo vyhrát dva halové turnaje a i obě přípravná utkání. Vrcholem celé zimní přípravy však bude hned první ligové utkání na půdě první Plzně, které nám nastaví pověstné zrcadlo a ukáže, zda-li jsme na správné cestě.

Autor článku: Michael Petrák

Sdílet článek