FK Pardubice
A tým

Michal Hlavatý před derby: Podpory na stadionu si budeme vážit!

Jen pár dní zbývá do východočeského derby v Hradci Králové. V rozhovoru pro klubový web hovořil Michal Hlavatý třeba o tom, jak důležitá bude podpora pardubických fanoušků přímo v Malšovické aréně.

Míšo, v Pardubicích už nějakou dobu působíš. Co pro tebe znamenají duely s Hradcem Králové?

Je to velký zápas nejen pro nás hráče, ale pro celé město i region. Nejen já si to moc dobře uvědomuji. My, kteří jsme v Pardubicích delší dobu, se to snažíme přenášet na ostatní hráče. Chceme, aby vnímali, že zápas s Hradcem je derby. Tentokrát to bude umocněné tím, že se zápas odehraje na jejich novém stadionu, na kterém jsme ještě nehráli. Věřím, že dorazí hodně našich fanoušků.

Patříš mezi zkušenější hráče našeho kádru. Do východočeského derby půjdeme s dvěma porážkami v zádech. Co to s náladou v kabině udělalo?

Řekl bych, že nic. Zápas na Slavii se diametrálně odlišoval od toho domácího s Plzní. Na Slavii se nám v druhém poločase sesypala organizace hry, zatímco v utkání proti Plzni to bylo naopak. Dostali jsme góly a následně jsme i v deseti hráčích dokázali duel zdramatizovat. Bylo to sice také za nula bodů, ale je to povzbuzující. Chceme navázat na konec zápasu proti Plzni a na samotný úvod jarní části, kdy se nám dařilo vyhrávat.

Do střetnutí s plzeňskou Viktorií jsi vinou karetního trestu nemohl nastoupit. Budeš tedy v Hradci Králové o to víc nabuzený?

Určitě ano. Já osobně se moc těším. Měl jsem od zápasového tempa menší pauzu, proto mám o motivaci postaráno. Když jsem zápas proti Plzni viděl z tribuny, mrzelo mě, že jsem nemohl hrát. Na druhou stranu jsem to prožíval snad ještě víc, než kdybych byl na hřišti.

V tuto chvíli je královéhradecký celek o jednu příčku v ligové tabulce před námi. Jakou roli to bude hrát? Budou oba týmy o něco nervóznější?

Asi by to tak mohlo být. My se ale chceme v každém utkání prezentovat svojí hrou. Derby obecně může být nervóznější. O to víc umocněné to bude, když jsme v tabulce u sebe.

Na jaký zápas se mohou o víkendu fanoušci těšit?

Rád bych řekl, že to bude fotbalový zápas. Hradec Králové změnil trenéry, kteří chtějí hrát fotbal. V tom by to tedy mohlo být zajímavé. Uvidíme, jak na tom bude stav trávníku. Když jsem to v Hradci viděl naposledy, nebylo to úplně nejlepší. Vím, že položili nový trávník, takže doufám, že to hře jedině pomůže. S mužstvem, jaké v Pardubicích máme, nebudeme ale za žádných okolností ustupovat z naší hry. Jedině tak můžeme získávat body.

V sobotu nás do Malšovické Arény přijede podpořit hodně našich fanoušků. Jak bys ale pozval ty, kteří ještě nejsou rozhodnuti o víkendu odcestovat do našeho sousedního města?

Chtěl bych všem fanouškům říct, ať nad ničím nepřemýšlí. Je to derby a pro region také největší zápas jara. Moc rád bych v sobotu na novém hradeckém stadionu viděl co nejvíce pardubických fanoušků. Chceme společně s našimi fanoušky v Hradci oslavit vítězství. Vážně moc bychom si vážili jejich podpory přímo na stadionu.

Autor článku: Redakce

Autor fotografie: David Klier

Sdílet článek