FK Pardubice
U-19

Aleš Vencl: Chceme hrát kombinační fotbal a zapracovávat mladé hráče do sestavy

Dorostenecký tým U19 má za sebou první zápas jara. Na půdě FC Vysočina Jihlava remizoval 2:2. Hlavní trenér naší „devatenáctky“ hodnotil v rozhovoru pro klubový web nejen víkendový zápas svého týmu, vracel se ale také k pestré zimní přípravě.

Dorost U19 vstoupil do jarní části sezóny remízou v Jihlavě. Jaký to byl zápas?

Spokojen můžu být jen s posledními třiceti minutami, do té doby jsme podali ustrašený výkon. Dostáváme strašně laciné branky. Bod ze hřiště soupeře ale bereme.

V utkání rozdal hlavní rozhodčí dvě červené karty. Na obou stranách jednu. Byl to hodně vyhecovaný duel?

Ani bych neřekl. Domácí hráč udělal během jedné minuty dva hloupé fauly na žlutou kartu. Naše červená karta byla obrovská hloupost a nedisciplinovanost jedince, která ovlivnila zbytek utkání.

Aktuálně patří naší „devatenáctce“ 10. místo v tabulce nejvyšší dorostenecké soutěže. S jakými ambicemi Pardubáci do jara vstoupili?

Jelikož je šest hráčů posunuto do kategorie dospělých, je naším cílem zapracovat mladé hráče do sestavy. Hrát kombinační fotbal, a tím získat co nejvíce bodů.

Máte za sebou hodně pestrou zimní přípravu. Jak ji hodnotíte?

Příprava byla kvalitní, bohužel nás potkaly nemoci. Proto nás v některých utkáních museli doplnit hráči z kategorie U18. Celkově jsme ale se zimní přípravou spokojeni.

V přípravě jste odehráli zápasy proti zajímavým soupeřům. Chlumec, Cidlina či polský Lubin. Kterého utkání zimní přípravy si vážíte nejvíce?

Hodně si cením duelu s třetiligovým Chlumcem. Velice dobré utkání jsme odehráli také na závěr soustředění proti diviznímu Ústím nad Orlicí. Před utkáním v Lubinu nás zasáhla marodka nejvíce, proto jsme ho odehráli s velmi mladým týmem, který se ale prezentoval velmi dobře.

O víkendu se váš tým střetne v Ohrazenicích s Duklou Praha. Co od tohoto duelu očekáváte?

Očekávám kvalitní utkání proti dobrému soupeři. Soutěž je velmi vyrovnaná. Podzimní zápas na půdě Dukly se nám vůbec nepovedl, a tak věřím, že v domácím prostředí podáme lepší výkon.

Co budete chtít v sobotu zlepšit oproti úvodnímu utkání jara na půdě Jihlavy, abyste na domácí půdě naplno bodovali?

Určitě budeme chtít udržet kvalitu naší hry celých devadesát minut. Hlavně se musíme vyvarovat lacině inkasovaných branek. Také samozřejmě věřit, že naše hra nás dovede k úspěchu.

Autor článku: Redakce

Autor fotografie: David Haan

Sdílet článek