FK Pardubice
A-tým - zápas

Derby bude velkou bitvou, předpokládá trenér Kováč

Za rok a půl angažmá v Pardubicích trenér Radoslav Kováč naplno pochopil, co pro naše fanoušky znamená východočeské derby. A jedno takové, s vysokou mírou důležitosti, čeká na naše hráče tuto sobotu, od 15:00 hodin v sousedním městě.

„Je to velký zápas, pro naše fanoušky ten nejdůležitější v sezóně,“ ví trenér Kováč. Sám si zahrál i pražské derby, ale podobné regionální souboje řadí minimálně na stejnou úroveň. „Derby pražských „S“ jsou super, ale regionální derby za nimi vůbec nezaostávají. Jedeme do Hradce na nový stadion a vyrazíme s jediným cílem. Toto derby vyhrát!“ říká bojovně.

V kádru našeho A-týmu je řada hráčů, kteří si atmosféru derby vychutnali na podzim, kdy pardubický celek nastoupil ve speciálních dresech, které pak fanoušci mohli získat formou dražby. „Kluci vědí, jak je to důležitý zápas a že fanoušci od nich oprávněně očekávají úspěch. Ti, kteří si to již prožili, vědí, o co v derby jde. A tak se při přípravě snažíme vysvětlovat jeho význam hlavně těm, kteří podobné utkání ještě nehráli.“ prozradil Kováč.

Radoslav Kováč se těší na mohutnou podporu fanoušků pardubického klubu. „Dobře víme, že výhra v derby je pro naše fanoušky důležitější, než kdybychom vezli všechny body třeba z Edenu,“ usmívá se a naznačuje, kudy povede cesta k úspěchu. „Když do hry dáme týmovost, je šance odvézt si body. Dáme do hry všechno, to jednoznačně můžeme slíbit.“ říká před derby.

Utkání FC Hradec Králové – FK Pardubice se hraje v rámci 24. kola FORTUNA:LIGY v sobotu 9. 3. 2024 od 15:00 hodin, vstupenky do sektoru hostů, kam zveme všechny naše fanoušky, jsou v online prodeji zde.

Autor článku: Redakce

Autor fotografie: David Haan

Sdílet článek