FK Pardubice
U-19

Reprezentační pozvánky dorazily do Pardubic v hojném počtu!

Březnová reprezentační pauza, během které přivítá naše CFIG aréna naši jednadvacítku se Severním Irskem již tento čtvrtek od 17:30 hodin je za dveřmi. Tak nám nezbývá nic jiného, než se podívat, jací fotbalisté se nejen z naší mládežnické základny na reprezentační srazy podívají.

Do výběru trenéra Jana Suchopárka, který můžeme na vlastní oči vidět v naší CFIG aréně již ve čtvrtek 21.3. od 17:30 proti Severnímu Irsku, se vešla hned tři jména z našeho A-týmu! Kromě brankaře Antonína Kinského a obránce Denise Halinského se do nominace dostal i stabilní pilíř naší záložní řady Marek Icha. Dalším a velmi důležitým utkáním v rámci kvalifikace na Mistrovství Evropy je zápas proti Islandu, který "Lvíčata" sehrají v Hradci Králové v úterý 26.3. od 17:30. Mezi náhradníky české jednadvacítky se objevili: Filip Brdička, Dominik Mareš a Ondřej Kukučka.

V reprezentačním týmu U20 budeme moci sledovat hned dvě jména spojená s pardubickým klubem. Do nominace se dostal obránce pardubického A-týmu Ondřej Kukučka, mezi náhradníky je také záložník Filip Brdička. Výběr Pavla Šustra se utká ve čtvrtek 21.3. s Portugalskem a v úterý 26.3. na domácí půdě ve Znojmě s Anglií.

O rok mladší reprezentační výběr čekají důležité kvalifikační boje o Mistrovství Evropy, a to 20.3. od 12:00 s Gruzií, 23.3. od 16:30 s Itálií a na závěr reprezentačního srazu 26.3. ve 14:30 se Skotskem, všechny zápasy se hrají v Itálii. Na zápasy se s jistotou podívá středopolař našeho A-týmu Štěpán Míšek, který se do výběru Miroslava Beránka vešel jako jediný zástupce našeho týmu. Mezi náhradníky je však hned čtveřice našich hráčů. Brankař našeho nejstaršího dorostu Adam Šimon, obránce našeho B-týmu Jakub Svatoš, záložník Artur Brož a jeho kolega ze záložní řady Jan Novák.

V pozvánce na reprezentační sraz kategorie U18, která se ve Španělsku v Pintar Aréně postupně utká s týmy Anglie, Nizozemska a Německa se objevilo pouze jedno jméno, a to stopera našeho dorostu U19 Václava Jindry.

Své kvalifikační zápasy o Mistrovství Evropy odehraje také kategorie U17, ale bez pardubického zástupce. Mezi náhradníky se ale dostalo trio našich hráčů - obránce Ondřej Vencl a útočníci Patrik Nedvěd a Matěj Kvaček.

Reprezentaci do šestnácti let čeká přípravný turnaj ve Francii. Mezi náhradníky se vešlo pět našich hráčů. Dominik a Tadeáš Pražákovi, Václav Hendrych, Lukáš Svatoš a útočník Martin Beránek.

Všem nominovaným přejeme na nadcházejících reprezentačních srazech hodně štěstí a mnoho nasbíraných zkušeností, které pak budou moci prodávat v našich barvách.

Autor článku: Petr Hemerka

Autor fotografie: David Haan

Sdílet článek