FK Pardubice
A tým

Sportovní manažer Shejbal: Už neexistuje: když prohrajeme, zkusíme to příště

Zajímavý rozhovor poskytl Pardubickému deníku trenér brankářů a sportovní manažer našeho klubu Martin Shejbal. Co všechno čtenářům prozradil?

Pardubičtí fotbalisté se vrátili na poslední místo. V neděli mají ideální možnost, když ne odrazit se ode dna, tak „alespoň“ namočit do sestupových vod další tým.

„V Brně zahájíme takovou tu jízdu smrti. Do konce sezony, ať bude jakkoliv dlouhá, si už nemůžeme dovolit žádné klopýtnutí. Takže tam jedeme zvítězit. Jestli získáme bod, bude to neprohra. Už pro nás neexistuje: Když prohrajeme, zkusíme si vzít body příště zpět,“ říká Shejbal v rozhovoru pro Deník.

Vyhráli jste pouze jednou za posledních šest kol. Některé týmy se vám vzdálily. Začíná narůstat nervozita?
Moc dobře jsme věděli, co nás po zimní přestávce čeká. Přežili jsme nějakou klinickou smrt, protože jsme nechtěli zůstat na konci tabulky odtržení. Tušili jsme, že zůstaneme ve skupině o udržení. Po reprezentační pauze přišly dvě prohry za sebou. V Jablonci smolná, doma proti Spartě naprosto zasloužená. Je potřeba vrátit se na začátek jara, kde jsme byli možná malinko více koncentrovaní a připravení. Teď jsme smířeni s tím, že budeme muset do posledního kola bojovat na krev. V tuto chvíli je nám prakticky jedno, jestli se vyhneme baráži úplně, nebo budeme hrát o udržení s někým ze druhé ligy. Naším prvořadým cílem je zabránit přímému sestupu. Každopádně ten tlak na hlavy hráčů je obrovský. Jenže, co jsme si na podzim nadrobili, si na teď musíme vyžrat.

V neděli vám začíná, slovy vašeho trenéra Kováče, play off. S čím do Brna jedete?
Své cíle neměníme. I se Spartou jsme chtěli vyhrát. V Brně zahájíme takovou tu jízdu smrti. Do konce sezony, ať bude jakkoliv dlouhá, si už nemůžeme dovolit žádné klopýtnutí. Takže tam jedeme zvítězit. Jestli získáme bod, bude to neprohra. Už pro nás neexistuje: Když prohrajeme, zkusíme si vzít body příště zpět.

Jak výhry pod Špilberkem dosáhnout?
Za mě jsme se obrovsky zvedli v defenzivě. Naše obranná čtyřka hraje celkem slušně. Organizovaně, máme nějakou tvář. Trenér Kováč dal naší hře trochu řád a systém. Co nás ale opravdu trápí, je fakt, že nemáme typického střelce. Jako právě Brno v podobě Řezníčka. Takže musíme být agresivnější, chodit do vápna ve více lidech a být hladovější v šestnáctce soupeře.

Může mít váš tým před utkáním zvýšené sebevědomí na základě toho, že na jaře zvládáte zápasy se stejně ohroženými týmy?
Nevím jestli zvýšené, ale rozhodně necestujeme do Brna s hlavami dole. V týdnu jsme si rozebrali utkání se Spartou. Jasně, hráli jsme s týmem, který je momentálně v laufu, ale spousta věcí se nám nepovedla.

Brno na rozdíl od Pardubic na jaře tápe. Sledujete jeho výkony a co jim říkáte?
Pochopitelně sleduji jeho výkony. Nebudu úplně prozrazovat, co máme v hlavách. Je mi jasné, že Brno k těm úspěšným výsledkům, které měli, táhla trojice Berkovec – Ševčík – Řezníček. Ostatní kluci jsou jsou pracanti, kteří na ně dělají. Řezníčka se Ševčíkem musíme eliminovat více než na podzim, kdy zápas rozhodli (1:3 a Řezníček všechny góly). Víme, kde má soupeř slabiny. Nicméně teď tam přišel nový trenér, který bude chtít jejich výkony zvednout. Jak Martina Haška znám, tak nejdříve zapracuje na defenzivě. Samozřejmě ale nemá kouzelný proutek, aby ten mančaft hned proměnil.

KOMPLETNÍ ROZHOVOR NA DENIK.CZ ZDE

Autor článku: Pardubický deník

Sdílet článek