FK Pardubice
U-17

Matěj Kvaček: Chceme se dotáhnout na vedoucí trio

Zhodnocení zimní přípravy a vstupu do jarní časti sezóny si pro náš web připravil útočník pardubické sedmnáctky Matěj Kvaček, který se objevil také v náhradnicích do reprezentačního výběru do sedmnácti let.

Minulý týden jste sehráli vyrovnané utkání v Mladé Boleslavi, ve kterém si dokázal vsítit branku, která však nestačila na bodový zisk. Jak utkání vypadalo z tvého pohledu?

Do zápasu jsme šli s jasným cílem a to přehrát soupeře ve všech aspektech hry. První poločas neprobíhal podle našich představ, obdrželi jsme gól hned v první minutě, ale poločas jsme i se špatným vstupem dohráli za příznivého stavu 3:2 pro soupeře. Druhý poločas už byl úplně o něčem jiném změnili jsme přístup po trenérovu proslovu a začali dominovat na hřišti. Bohužel k naší škodě jsme náš tlak nedokázali zužitkovat, a tak jsme podlehli soupeři 3:2.

V zápase se ti podařilo dát gól, můžeš nám ho popsat?

Branku jsem vstřelil po tom, co vypadl míč ze souboje brankáře Boleslavi a mým spoluhráčem kousek za velkým vápnem a z halfvoleje slabší levou nohou dal gól na 1:1. Svůj výkon hodnotím kriticky, protože největší šance na srovnání skóre ve druhém poločase jsem měl já a neproměnil a to tým stalo body.

Jak hodnotíš vstup do jarní časti sezóny a kam byste se v tabulce chtěli s týmem posunout?

Vstup do jarní části je z mého pohledu povedený. Ze tří zápasů šest bodů není špatná vizitka. Náš tým je velmi dobře složený a určitě máme na to se poprat o první tři místa.

Tvoje jméno se objevilo také v náhradnicích reprezentace do sedmnácti let.

Vážím si toho moc, samozřejmě bych chtěl figurovat v hlavní nominaci reprezentace do sedmnácti let, každopádně je to pro mě velká motivace, abych si svými výkony řekl o příští nominaci na evropský šampionát, pokud se tým kvalifikuje.

Zimní přípravu si však neabsolvoval s kategorii U17, jak toto období hodnotíš?

Tak vlastně přípravu jsem absolovoval celou s U19, kde i v lize nastupuji ke konci druhého poločasu. Každopádně zimní příprava byla pro všechny velkou školou, měli jsme již tradiční soustředění v Ústí nad Orlicí, kde jsme strávili týden a odehráli asi náš nejpovedenější zapas s tamním celkem z divize. I přes časté nemoci za krátké dva měsíce jsme dokázali navnímat spoustu novych věci včetně nového rozestavení.

Autor článku: Petr Hemerka

Sdílet článek