FK Pardubice
A tým

Je na čase konečně vyhrát v domácím prostředí, hlásí Michal Surzyn

Pardubičtí fotbalisté minulý víkend ukončili nepříjemnou sérii čtyř proher v řadě. Na trávníku olomoucké Sigmy zvítězili 2:0, a skvěle se tak naladili na důležitý souboj s Českými Budějovicemi, který Východočechy čeká už tuto neděli. Obránce Michal Surzyn hovořil v rozhovoru pro klubový web třeba o tom, co bude v nadcházejícím střetnutí s Jihočechy klíčové pro zisk tří bodů.

Michale, v minulém utkání na trávníku Olomouci ses vrátil do základní sestavy a odehrál jsi celý zápas. Jak s odstupem času zápas na Hané hodnotíš?

Musím ho hodnotit velice kladně, protože jsme vyhráli. Podařilo se nám na trávníku předvést to, s čím jsme do zápasu šli. Plnili jsme pokyny, které jsme si před utkáním řekli. Myslím, že jsme Olomouc skoro do ničeho nepustili a zaslouženě jsme vyhráli.

Několik defenzivních hráčů nemohlo v Olomouci vinou karetních trestů nastoupit, přesto to naše obrana zvládla vzadu s nulou. Jak se ti na levém beku hrálo?

Řekl bych, že velmi dobře. Vedle sebe jsem měl Donyho (Denis Donát), který to zvládl výborně. Tuším, že v tomto obranném složení jsme hráli v této sezóně vůbec poprvé. Za mě jsme to vzadu odpracovali dobře. Jsme šťastní, že jsme udrželi nulu.

Blíží se konec základní ligové části. Jak cenné vítězství si Pardubáci v sobotu domů přivezli?

Každé venkovní vítězství je nesmírně důležité. Navíc v naší situaci, kdy jsme bodovat potřebovali. Musíme na výkon z tohoto duelu navázat a potvrdit tři body v příštím domácím utkání proti Budějovicím.

Jak se červenobílí na nedělní střetnutí s českobudějovickým Dynamem připravují?

Bude to duel jako každý jiný. Žádnou speciální přípravu nemáme. Hlavně to budeme chtít konečně v domácím prostředí zvládnout. Všichni vědí, že se nám v Pardubicích nedaří. Je na čase to urvat a připsat si tři body i na našem stadionu.

Zápasů, ve kterých jsme chtěli potvrdit předchozí vítězství, bylo už letos několik. Většinou to pro naše barvy nedopadlo dobře. V čem vidíš příčiny toho, že se nám nedaří zvítězit dvakrát za sebou?

Asi budeme muset hrát venku dvakrát po sobě (směje se). Možná je to tím, že při domácím zápase na sebe vyvíjíme větší tlak. V neděli to budeme chtít prolomit a vybojovat druhé vítězství v řadě.

Co udělat o víkendu pro to, aby Východočeši po delší době slavili na svém trávníku zisk tří bodů?

Hrát poctivý a náročný fotbal po celých 90 minut. Když navážeme na výkon z utkání v Olomouci, dopadne to pro nás dobře. Věřím, že to zvládneme.

Bude hrát nějakou roli i fakt, že jsou Jihočeši aktuálně na posledním místě ligové tabulky?

To si nemyslím. Oba týmy do toho půjdou naplno. Oba budou chtít zvítězit a pomoci si v tabulce. Rozhodovat budou detaily.

Co můžeš pardubickým fanouškům před nedělním střetnutím s SK Dynamo České Budějovice slíbit?

Rozhodně nevypustíme žádný souboj. Budeme se rvát, protože si jsme vědomi toho, že jsme jim na domácím stadionu v letošní sezóně příliš radosti nedopřáli. Doufám, že to bude hezký fotbal, který pro nás dopadne vítězně.


Vstupenky na zápas mezi FK Pardubice a SK Dynamo České Budějovice jsou stále v prodeji zde!

Autor článku: Redakce

Autor fotografie: David Haan

Sdílet článek