FK Pardubice
A tým

Standardky jsou o individuální zodpovědnosti, říká Ondřej Kukučka

Ondřej Kukučka nastoupil v základní sestavě Pardubic v posledních třech utkáních za sebou. 20letý stoper se pro klubový web rozpovídal například o tom, jak se na konci základní ligové části cítí.

Po reprezentační přestávce vybojovali Pardubáci ze dvou utkání 4 body. Je to zisk, se kterým můžeme být spokojeni?

V naší situaci můžeme být rádi za každý bod. Z tohoto důvodu buďme spokojeni, že jsme ani jeden zápas neprohráli. Na druhou stranu chybělo málo a vybojovali bychom ještě o dva body víc. Je to škoda.

Co chybělo k tomu, abychom ve druhém utkání v řadě slavili vítězství?

Měli jsme jen kousek k tomu, abychom zápas proti Budějovicím zvládli. Kvůli jednomu rohu jsme přišli o plný bodový zisk. Měli jsme být důraznější a vepředu přidat ještě jeden gól. Potom bychom to dohráli v klidu a vítězně. Mrzí nás to.

V Olomouci jsi nastoupil ve stoperské dvojici s Denisem Donátem, proti Budějovicím s Pablo Ortizem. Jak náročné je zvykat si na jiného parťáka?

Trénujeme všichni spolu. Celý týden se připravujeme na nadcházející zápas. Všichni jsme vyrovnaní a konkurence je v Pardubicích velká. Není to nic složitého, s oběma jsme dobře sehraní, rozumíme si na hřišti i mimo něj. Nebyl to žádný problém.

Proti Jihočechům jsme vstřelili brzký gól. Byl to záměr Pardubic?

Vstřelit první branku v utkání, to se vždycky hodí. Je to obrovská pomoc do zbytku zápasu. Celý tým se hodí do větší pohody. Byl to dobře rozehraný zápas, který jsme ale nedokázali dotáhnout.

V letošní sezóně pardubický tým sráží standardní situace. Tentokrát jsme inkasovali z rohového kopu. Čím to je?

Je to o určité zodpovědnosti. Každý hráč si musí pohlídat to svoje. Musíme na tom ještě zapracovat a být koncentrovaní na každý balón, který do vápna letí.

Blíží se závěr sezóny. Ty máš poměrně náročnou sezónu i v tom, že nastupuješ v reprezentaci U20. Cítíš na sobě únavu?

V žádném případě. Pořád jsem plný energie. Celý tým tomu dává na trénincích maximum. Já osobně se stále cítím naprosto čerstvý.

V neděli se červenobílí představí na trávníku FC Zlín. Jak důležitý zápas to z tvého pohledu bude?

Každé ligové body jsou cenné. Bude to znovu jeden z těch velmi důležitých duelů. Z předešlého vzájemného utkání jim máme co vracet, proto si na východ republiky pojedeme pro tři body, které nám na podzim doma zlínští vzali.

Očekáváš spíše soubojový zápas, nebo se fanoušci mohou těšit na taktickou bitvu?

Ve Zlíně to bude spíše válka. Oba týmy budou chtít hrát dobře organizovaně a nedělat chyby. Očekávám dobývání, které snad dopadne pro naše barvy vítězně.

Co bude klíčem k tomu, abychom si domů přivezli tři body?

Musíme hrát tu naši hru, kterou se chceme prezentovat. Také se držet principů, které jsme si stanovili. Věřím, že to zvládneme.

Autor článku: Redakce

Autor fotografie: David Klier

Sdílet článek