FK Pardubice
A tým

Vojtěch Sychra: Jsem rád, že dokážu týmu pomáhat bodově!

Pardubický tým vstoupil minulý víkend do nadstavbové části skupiny o záchranu vítězně, když v CFIG Areně porazil FC Zlín 2:0. K výhře červenobílých přispěl gólovou asistencí i Vojtěch Sychra, se kterým vám přinášíme rozhovor.

Do nadstavby nemohly Pardubice vstoupit lépe. Minulý víkend porazily v CFIG Areně Zlín 2:0. Jak moc ta první domácí výhra jara mentálně pomohla celému týmu?

Byla to obrovská úleva. V kabině jsme si řekli, že nadstavbou pro nás začíná nová sezóna. Nechtěli jsme vůbec koukat na to, že jsme do té doby doma nevyhráli. Potřebovali jsme začít od znovu. Hned v prvním utkání nadstavby jsme vyhráli. Jsme moc šťastní také kvůli fanouškům a věříme, že to vítězství pomůže v návštěvnosti při nadcházejících dvou domácích zápasech.

Po čtyřech ligových duelech jsme neinkasovali. Pomohl také tento fakt?

To je další věc, o které jsme se bavili a kterou vnímáme. Většinou potřebujeme dát první gól, abychom bodovali. V momentálním rozpoložení nemáme na to, abychom zápasy otáčeli. Vždy si říkáme, že musíme udržet čisté konto. Je skvělé, že jsme to společně zvládli vzadu s nulou.

Tobě se v posledních utkáních daří - gól na Bohemce, proti Zlínu asistence. Co říkáš na svoji formu?

Jsem rád, že to konečně přišlo. Je paradoxní, že to je znovu v závěru sezóny. Bylo to tak i vloni. Musím zapracovat na tom, abych takhle hrál v celé sezóně. Mám ale radost, že dokážu týmu pomáhat i bodově.

Dvakrát jsi vstoupil do hry jako žolík a v obou utkáních jsi byl u gólu. Máš rád tuto roli?

Je možné, že se v průběhu zápasu na lavičce dostanu do jeho děje a potom jdu na hřišti více uvolněný. Já ale budu vždycky radši, když budu v základní sestavě.

V neděli přijedou do CFIG Areny České Budějovice. Ty ses na podzim právě v utkání na půdě Jihočechů zranil. Máš tedy duely s tímto týmem spojené i s touto nepříjemností?

Je pravda, že jsem se na podzim v Budějovicích zranil. Potom se to táhlo zhruba 4 měsíce. Dlouho jsem se z toho dostával. Teď už jsem z toho ale pryč. Poslední měsíc se cítím opravdu dobře. Jak kondičně, tak i v hlavě. Věřím, že to přenesu i do nedělního zápasu.

Vyhrát úvodní dva zápasy nadstavby, to by bylo skvělé. S čím do toho utkání Pardubáci půjdou?

Je náš cíl zvládnout domácí zápasy. Kdybychom v neděli znovu slavili vítězství, mohli bychom se uklidnit. Rozhodně to není tak, že máme po Zlínu vyhráno. Ani si to nemyslíme. Půjdeme do toho stejně jako proti Zlínu. Budeme chtít znovu udržet nulu vzadu a vepředu proměnit co nejvíce šancí. Věřím, že když k tomu přistoupíme všichni stejně, v neděli před domácími fanoušky znovu vyhrajeme.

S Budějovicemi jsme doma hráli poměrně nedávno a zápas skončil remízou. V čem to bude tentokrát jiné?

Minule jsme museli bodovat spíš my. Tentokrát body potřebují více budějovičtí. Mohli bychom hrát z hlubšího bloku, čekat na jejich chyby a hrozit z brejků. Musíme se ale připravit na standardky. Věřím, že se průběh zápasu bude opakovat, jen na konci pro nás s lepším výsledkem.

Pardubické fanoušky budeme znovu hodně potřebovat. Jak bys je na druhou nadstavbovou bitvu pozval?

Já mám hrozně rád, když je plný stadion. Trochu mi to na jaře chybí, i když vím, že za to mohou taky naše výsledky a výkony. Byl bych rád, kdyby tentokrát fanoušci dorazili v co největším počtu, protože společná radost z vítězství je ta nejhezčí.

Nezapomeň na speciální akci: Kup si vstupenku na Budějovice, Karvinou máš zdarma , o které píšeme zde!

Vstupenky stále v prodeji zde!

Autor článku: Redakce

Autor fotografie: David Haan

Sdílet článek