FK Pardubice
A tým

Jak se daří našim hráčům na hostování v ligových soutěžích?

V současné sezóně má pardubický klub několik hráčů na hostování v prvních stupních fotbalové pyramidy. Pojďme se podívat, jak se jim krátce před koncem soutěžního ročníku v jejich působištích daří.

David Huf působí od začátku jara na hostování s opcí v dresu pražských Bohemians a v neděli se mu podařilo vstřelit vyrovnávací gól v souboji proti Jablonci (1:1). Pro „Hufina“ je to druhá trefa v dresu klokanů v jarní části FORTUNA:LIGY.

O poznání více zástupců má pardubický klub na hostování v druhé nejvyšší soutěži. Matěj Helešic se podílel na postupu Dukly do nejvyšší soutěže, bohužel, v posledních týdnech je zraněný a do zápasů nezasahuje.

V poklidných vodách soutěže se pohybuje MFK Chrudim, kde má Tomáš Koukola nižší vytížení, zasáhl zatím jen do tří utkání.

Klid od záchranářských starostí má také Vlašim, kde mají Pardubice dvojnásobné zastoupení. Petr Kurka i Bartosz Pikul dostávají prostor v druholigových bojích, jenže do statistik se zatím nezapsali – pokud nepočítáme 4 ŽK polského ofenzivního záložníka.

Duo našich hráčů bylo intenzivně zapojeno do bojů o záchranu. Situace Viktorie Žižkov se ale v posledních zápasech zlepšila a tak může mít Bernardo Rosa se svými spoluhráči klidnější spaní. To v Prostějově je situace jiná. Hanáci se rvou o záchranu, v neděli proti vedoucí Dukle dokonce vedli po brance Samuela Šimka (na titulním snímku), přesto favoritovi podlehli. Jsou na sestupové pozici, ale o zachování druholigové příslušnosti se budou prát v posledních dvou kolech soutěže.

A ještě jeden hráč nám zbývá, byť jeho postavení je poněkud jiné. V dresu SFC Opava o víkendu skóroval Marzuq Yahaya a svým pátým gólem pomohl Slezanům k definitivní záchraně ve F:NL. Dvacetiletý Yahaya je již pardubickým hráčem a k našemu týmu se připojí na začátku letní přípravy, jak jsme informovali před časem na našem webu.

Autor článku: Redakce

Autor fotografie: David Klier

Sdílet článek