FK Pardubice
Ženy A

Ženský A-tým čeká nejdůležitější zápas sezóny!

Pardubické ženy mají před sebou poslední a nejdůležitější výzvu sezóny. Hráčky okolo trenéra Kamila Kozáka jsou krůček od zachování prvoligové příslušnosti i pro další sezónu. V sobotu se na Vinici utkají s Brnem. V předzápasovém preview jsme vyzpovídali brankářku Elišku Krejčí.

V nadstavbové části skupiny o udržení předvádí pardubické ženy heroické výkony. Z pěti utkání vyhrály hned čtyřikrát, čímž se před posledním duelem sezóny vyhouply na předposlední příčku v tabulce první ligy. „Do nadstavby jsme šly s tím, že se chceme o setrvání v první lize porvat. Začaly jsme ještě více makat. Semkly jsme se jako tým a funguje to. Pokud ligu udržíme, nemohla by nadstavba dopadnout lépe,“ říká brankářka Eliška Krejčí.

Naposledy zvládly svěřenkyně trenéra Kamila Kozáka klíčový zápas na půdě Baníku Ostrava, kde vyhrály 2:1. „Byl to zápas, ve kterém jsme samozřejmě dělaly individuální chyby. Bez toho takové duely ani nejdou. Přesto jsme to ubojovaly a udělaly důležitý krok k záchraně,“ hodnotí zatím poslední vystoupení svého týmu gólmanka FK Pardubice.

Už tuto sobotu ve 13:15 hodin čeká na ženský A-tým utkání o všechno. Na Vinici přijede Loko Brno Horní Heršpice. Hráčky v červenobílém tak budou na dálku bojovat s ostravským Baníkem o udržení v nejvyšší ženské soutěži. „Nervozita se v sobotu určitě dostaví. Víme, o co hrajeme. Potřebujeme bodovat, ideálně to zvládnout za tři body. Musíme do toho prostě šlapat. Bude to utkání plné kvalitních individuálních výkonů a skvělého týmového nasazení,“ říká Eliška Krejčí

Závěrem ještě 18letá brankářka FKPCE dodává: „Musíme se nastavit tak, že si půjdeme pro výhru. Brno už je zachráněné, a nebude tak mít takovou motivaci, jako my. To je naše výhoda. Musíme soupeřky udolat tím, že to budeme chtít víc.“

Utkání mezi FK Pardubice a Loko Brno Horní Heršpice startuje na stadionu Pod Vinicí už tuto sobotu ve 13:15 hodin. Přijďte naše hráčky podpořit v cestě za udržením nejvyšší soutěže.

Autor článku: Redakce

Autor fotografie: David Haan

Sdílet článek