FK Pardubice
A tým

Několik Pardubáků v nominacích do mládežnických reprezentací!

Hráči do 20let mají před sebou čtyřdenní reprezentační sraz v Jablonci nad Nisou, zatímco českou „osmnáctku“ čeká turnaj v Portugalsku. V nominaci obou výběrů mají Pardubice zastoupení!

  • Reprezentace U20

Od pondělí 3. června čeká na hráče kategorie U20 reprezentační sraz. Ten se uskuteční v Jablonci a FK Pardubice se může pyšnit několika jmény, které se čtyřdenního soustředění zúčastní.

Prvním z nich je útočník Filip Brdička, který v letošní sezóně premiérově oblékl dres pardubického A-týmu. Dohromady zasáhl do sedmi ligových utkání. V B-týmu nastoupil do 17 zápasů, v nichž nastřílel 9 branek! „Pozvánky si velice vážím. Být v nominaci do reprezentace pro mě znamená hrozně moc. Je to obrovská motivace do další práce,“ říká k nominaci odchovanec MFK Nové Město nad Metují.

Do výběru trenéra Pavla Šustra se probojoval také Štěpán Míšek. Ten v letošní sezóně nastoupil do 13 utkání nejvyšší soutěže, zároveň se může pyšnit například ocenění pro nejlepšího sportovce Pardubicka! „Moc si pozvání na takový sraz vážím. Mám radost, že jsem dostal příležitost i v kategorii U20 a doufám, že budu platným hráčem jak na tomto srazu, tak i v dalších zápasech,“ říká teprve 18letý záložník FKPCE.

To ale není zdaleka vše. Reprezentačního srazu do 20let se zúčastní také další dva Pardubáci. Obránce Jakub Svatoš mezi náhradníky, tradičním reprezentačním trenérem gólmanů této věkové kategorie je Martin Shejbal.

  • Reprezentace U18

Český výběr do 18let čeká zajímavější program, a to turnaj v Portugalsku. Na něm se čeští mladíci postupně utkají s Finskem, Slovenskem a domácím Portugalskem.

V reprezentaci hráčů do 18let nalezneme jednoho hráče z našeho klubu. Tím je šikovný obránce Václav Jindra, kterého tak čeká zajímavá zkušenost na jihu Evropy.

Všem zmíněným gratulujeme a přejeme hodně štěstí!

Autor článku: Redakce

Autor fotografie: David Haan

Sdílet článek