FK Pardubice
A tým

FK Pardubice obdržel Licenci Silver pro sezónu 2024/2025

V minulých dnech byla klubu FKPCE udělena Licence „Silver“ pro A-tým mužů na soutěžní ročník 2024/2025, která je nezbytná pro účast v profesionálních soutěžích pořádaných LFA.

Vybojovat si své místo v nejvyšší soutěži po sportovní stránce, je nejviditelnější faktor k působení mezi elitou. Stejně podstatnou stránkou je ale i ta administrativní, kterou musí vybojovat další lidé v jednotlivých klubech. Pardubicím se to povedlo!

Bezmála tříměsíční proces, kterému musí profesionální kluby obětovat svůj čas, aby mohly i nadále působit v nejvyšších soutěžích, dopadl pro FK Pardubice skvěle. Obdržel totiž Licenci Silver, která umožňuje setrvání v nejvyšší fotbalové soutěži pro sezónu 2024/25. „Je to každoroční, skoro tříměsíční proces, který probíhá na jaře. Věnujeme tomu dostatečnou pozornost, protože si uvědomujeme, že bez této licence nelze vykonávat profesionální fotbal. Každý rok dochází k mírnému zpřísnění podmínek ze strany UEFA, a proto jsme rádi, že nám licence byla udělena ihned po prvním zasedání Licenční komise FAČR,“ vysvětluje generální sekretář FKPCE Lukáš Ouředník.

Licenční řízení probíhá v několika fázích. Díky novému stadionu, který v Pardubicích vyrostl v průběhu sezóny 2022/23, je získání licence pro pardubický fotbalový klub o poznání snazší. „S přechodem na nový stadion se nám spousta věcí usnadnila, zejména při plnění podmínek v sekci „infrastruktura.“ Je potřeba poděkovat všem lidem, kteří se na získání licence podíleli, zejména Věře Strnadové a dalším lidem v ekonomickém úseku klubu, šéftrenérům mládeže i všem osobám v našem klubu, které se na tom podílely,“ dodává Lukáš Ouředník

Autor článku: Redakce

Autor fotografie: Matyáš Novák

Sdílet článek