FK Pardubice
A - tým - Preview

Vojtěch Sychra: Naší hrou chceme fanouškům pomoci znovu tvořit skvělou atmosféru

Dva dny od vítězného východočeského derby stojí před partou okolo trenéra Kováče další výzva. V úterý od 17:30 hodin vyzvou Pardubáci v CFIG Areně 1. FC Slovácko. Pardubický ofenzivní záložník Vojtěch Sychra se v našem rozhovoru rozpovídal nejen o utkání proti Hradci Králové, ale i o následujícím duelu proti Slovácku.

Vojtěch Sychra v sobotu proti Hradci Králové nastoupil v základní sestavě pardubického celku. Střídal až v 71. minutě a Východočeské derby si velmi pochvaloval: „Z derby s Hradcem Králové jsem nadšený. Bylo to pravé derby, kterému nechyběla fantastická atmosféra. Fanoušci fandili a hnali nás dopředu. Doufám, že jsme se jim dostatečně odvděčili vítězstvím.“

Pouhé dva dny měli hráči Pardubic na kvalitní regeneraci. Už v úterý totiž sehrají červenobílí další domácí duel. Soupeřem jim bude Slovácko. „Ta krátká pauza mezi zápasy je něco nového. Mockrát se to v této sezóně nestávalo. Snažili jsme se hlavně co nejvíce věnovat regeneraci a připravit se na zítřejší zápas co nejlépe. Snad podáme opět dobrý výkon,“ doufá pardubický křídelník.

Derby rozhodl jedinou brankou utkání zkušený pardubický kapitán Pavel Černý. O tom, v čem bude úterní duel proti týmu z Uherského Hradiště jiný, má 21letý Pardubák jasno: „Slovácko bude hodně podobný soupeř, jako byl Hradec. Možná to bude více o fotbalu, ale rozhodně nás čeká hodně soubojů. Mají to postavené na síle. Připravujeme se na to podobně jako na derby. Rozhodně ale budeme chtít všechny tři body.“

V úterý se budou svěřenci trenéra Kováče znovu opírat o skvělou atmosféru, která je při domácích zápasech v CFIG Areně zatím samozřejmostí. “Doufám, že se v úterý budeme fotbalově tvářit lépe než v utkání proti Hradci. Na druhou stranu se nám v derby povedl druhý poločas. Věřím, že si vytvoříme dostatek brankových příležitostí, abychom fanouškům pomohli znovu tvořit skvělou atmosféru,“ říká Sychra.

Autor článku: Kazimír Svoboda

Autor fotografie: David Haan

Sdílet článek