FK Pardubice
Ženy A

Zápas v CFIG Areně pro nás bude vrcholem sezóny, říká Denisa Neradová

Ženský A-tým kráčí za triumfem ve 2. lize a zejména výkony týmu v nadstavbové části musejí trenérům dělat radost. Opora záložní řady Denisa Neradová se podílí na úspěších týmu i přesto, že si v sezóně nepřipsala ani jednu vstřelenou branku. I o tom jsme si povídali v rozhovoru pro klubový web.

Minulý týden jste vyhrály na trávníku B-týmu Sparty a nadstavbou procházíte skvěle. Dá se to vnímat tak, že vaše forma má vzestupnou tendenci?

Musím uznat, že naše výkony v nadstavbě jsou zatím velmi kvalitní. Až na derby s Hradcem, které bylo velmi bojovné, se snažíme hrát kombinační fotbal a na soupeře to platí. V nadstavbě jsou již všechny zápasy velmi kvalitní a my jsme rády, že se nám na jaře daří.

Teď jedete na trávník Líšně, kterou jste v nadstavbě už jednou porazily, ale jen 1:0. Čekáte tedy tuhý boj?

Určitě ano. Líšeň je velmi houževnatý soupeř se skvělou defenzivní hrou a rychlými protiútoky. Nebude to jednoduchý zápas, ale věřím, že je dokážeme porazit a přiblížíme se tak k vysněnému titulu.

V této sezóně jsi ještě nevstřelila žádný gól, dočkáš se v neděli v Líšni?

Samozřejmě doufám, že mi tam ten gól v Brně padne, větší radost bych ale měla z týmové výhry. Jestli přispěji gólem či asistencí z nějaké standardní situace, které velmi ráda zahrávám, bude to jen plusový bod. Jsem ráda, že máme v týmu dvě nejlepší střelkyně 2. ligy, ale nahrávat jim také někdo musí.

Cílem je vyhrát 2. ligu a máte k tomu blízko. Toužíš po návratu do 1. ligy, kterou sis v pardubickém dresu v minulosti již zahrála a máš s ní zkušenosti?

Titul je jak se říká na dosah ruky. Pokud bychom 2. ligu vyhrály, tak tu samozřejmě nastane otázka, kdo by z holek chtěl a nechtěl postoupit. Já osobně bych si opět ligu ráda zahrála, ale myslím si, že by tým musel trochu posílit střední generaci hráček, která nám schází. Jak jsem již poznala, 1. liga je od té druhé diametrálně odlišná, ale věřím, že bychom v nejvyšší soutěži dokázaly držet krok.

Poslední kolo nadstavby odehrajete 11. června v CFIG Areně. Těšíš se na nový stadion, kde jsi před jeho rekonstrukcí strávila velkou část kariéry? Bavíte se v týmu o tomto utkání?

Na toto utkání se velmi těším. Nejenže se těším do CFIG Areny, kde ještě donedávna stál Letní stadion, na kterém jsem strávila drtivou většinu své kariéry tady v Pardubicích, ale také mě láká důležitost daného zápasu. Bude to pro nás vrchol sezóny. Doufám, že o našem prvenství bude již rozhodnuto a my si zápas naplno užijeme. Zároveň by tento zápas mohl být atraktivní i pro diváky, neboť Sparta B patří k nejlepším týmům ve druhé lize.

Autor článku: Radek Klier

Autor fotografie: Radek Klier

Sdílet článek