FK Pardubice
A tým

Rádi bychom přivedli ještě dva hráče, říká sportovní ředitel Vít Zavřel

Sezóna se již naplno rozeběhla, máme za sebou čtyři ligová kola, přesto má vedení klubu stále napilno. V rozhovoru se sportovním ředitelem klubu Vítem Zavřelem jsme si povídali především o tom, co zajímá naše fanoušky nejvíc: o složení kádru našeho A-týmu.

Máme za sebou výhru proti Karviné, ulevilo se vám?

Ulevilo se nám všem. Samozřejmě, musíme stále naplno pracovat a sbírat body. Ale bylo by špatné, kdybychom po čtvrtém kole, během nichž jsme hráli tři zápasy doma, neměli alespoň ty čtyři body. Nedělní vítězství je pro nás strašně důležité a věřím, že nám dodá větší sebevědomí do dalšího průběhu sezóny. Budeme na něj chtít navázat dalšími dobrými výsledky.

Fanoušky aktuálně nejvíc zajímá, zda mohou čekat ještě nějaké nové tváře v týmu…

Rádi bychom přivedli ještě minimálně dva hráče. Samozřejmě uvidíme, jaké budou možnosti. Pracujeme na tom každý den, uvidíme, jestli se nám podaří přivést někoho ze zahraničí, anebo z domácí top trojky. Bohužel, nedá se to uspěchat, protože Sparta, Slavia i Plzeň čekají, jak se jim bude dařit v evropských pohárech. Snad budeme úspěšní, ale neumím odhadnout, jestli to bude otázka týdne, nebo jestli budeme muset vyčkat do konce přestupního okna, což nastane začátkem září.

Dá se definovat na jaké posty ještě vybíráte hráče pro posílení kádru?

Určitě bychom rádi přivedli jednoho hráče do obrany, zbývající posty bych nechtěl konkrétně definovat. Vyhodnotíme situaci a podle toho se rozhodneme.

Ve čtvrtek proběhla médii informace o tom, že se ucházíme o služby zkušeného Jiřího Fleišmana. Co je na tom pravdy?

S Jirkou Fleišmanem jsme jednali, byli jsme v kontaktu. Zmínil jsem, že hledáme posilu do obrany, on byl jednou z variant. Věděli jsme, že je to zkušený hráč, fyzicky a rychlostně je dobře připravený, k tomu má výbornou kopací techniku. S Baníkem jsme byli dohodnutí na všech podmínkách, s hráčem jsme byli dohodnutí také. Ve finále jsme ale jednání ukončili s tím, že Jiří bydlí v Ostravě s celou rodinou, má dvě malé děti a doma si to nakonec vyhodnotili tak, že by dojíždění bylo pro rodinu velmi náročné.

Někteří hráči se u nás neprosadili, Nkrumah nebo Chorvat Rovis. Proč odešli?

Je pravda, že u nás nepokračují, ale nebylo to tím, že by se herně neprosadili, nebo to byli špatní hráči. Nkrumah vypadal velice zajímavě, trénoval s týmem delší dobu. Je to mladý hráč z Ghany, ve finále to ale dopadlo tak, že za námi přišel s tím, že se mu stýská, odloučení od rodiny nezvládá a rád by se vrátil domů. Chorvat Rovis také herně nevypadal špatně. Věřím, že by v budoucnu první ligu mohl hrát, ale řešili jsme pozici levého beka a věděli jsme, že na jeho aktuální úrovni máme své hráče. V dobrém jsme se rozešli a Rovis se vrátil do Chorvatska.

Na hostování vyrazili Rosa, Lima, Huf, sledujete jejich výkony?

Jsem rád, že jejich hostování probíhají podle očekávání, protože jsme u všech tří hráčů vnímali, že by u nás dostávali velmi málo prostoru. B-tým už by pro ně byl málo, tak jsem rád, že s ohledem na jejich mládí budou mít pravidelnou herní praxi a pomůže jim to. Rosa je dost vytížený ve Viktorce Žižkov, zajímavý prostor má také Huf v Chrudimi. Lima hrál v pohárových zápasech, takže hostování zatím plní svůj účel.

Ještě někdo další opustí kabinu?

Nově odchází Honza Halász, který byl na jaře v druholigové Chrudimi, teď míří na hostování do Velvar. Honza pochází z Kladna, má to domů kousek, a protože jsme pro něj neviděli uplatnění v A-týmu, vyhodnotili jsme to tak, že třetiligové Velvary jsou pro něj dobrá varianta.

Dělá vám radost, že mezi mladšími odchovanci rostou zajímaví hráči, jako třeba záložník Míšek, brankář Šimon, nebo útočník Brož?

Máme z toho všichni velkou radost. Opakovaně máme v mládežnických kategoriích 12-15 reprezentantů, což je známka toho, že v klubové akademii se dobře pracuje na rozvoji hráčů. Hráče samozřejmě sledujeme, víme o nich a věřím, že nejen ti jmenovaní se v budoucnu prosadí v našem A-týmu.

V kádru máme několik dlouhodobě zraněných, jaká je aktuální situace Solila, Mareše nebo Lupače?

Dominik Mareš se v září zapojí do přípravy s týmem, od půlky října by mohl být připravený do zápasu. Adam Lupač se od října také přidá k týmu, ale těžko odhadnout kdy bude po tak dlouhé léčbě připravený zasáhnout do zápasu. Tomáš Solil se od září začne připravovat s týmem.

V sobotu jedeme do Liberce, odkud jsme si v lednu odvezli bod, zvládneme to i tentokrát?

Já věřím, že zápas zvládneme a alespoň bod si odvezeme. Liberec má podobný tým jako my, tedy mladý, pracovitý, běhavý a technicky dobře vybavený. Bude to vyrovnaný zápas, ve kterém budou rozhodovat detaily. Budeme dobře připraveni a nebudeme chtít odjet s prázdnou.

Autor článku: Radek Klier

Autor fotografie: David Haan

Sdílet článek