FK Pardubice
A tým

Bylo v našich silách bodovat, říká Vojtěch Patrák

V sobotu mohl pardubický tým dosáhnout v Liberci na cenný bod, ale zklamala ho finální fáze hry. Nevytvořil si příliš šancí, tu největší nepřetavil v gól Vojtěch Patrák, který na stadionu U Nisy nastoupil v základní sestavě.

Pardubický tým začal utkání špatně. Po prvním náznaku jeho šance převzali otěže utkání domácí hráči, kteří šli Frýdkovým gólem do vedení 1:0. Hosté se ale vzpamatovali a hráli se Slovanem vyrovnanou partii. „Od dvacáté minuty jsme hodně drželi míč, byli jsme aktivnější, ale nebyli jsme nebezpeční,“ připouští Vojtěch Patrák. „A to je myslím náš největší problém, to musíme určitě zlepšit.“

Po utkání 23letý ofenzivní hráč věděl, že se hodně bude probírat jeho šance z 66. minuty. Patrák přebral na hranici vápna Hlavatého přihrávku a měl příležitost měnit skóre. „Míša mi to tam prostrčil a já jsem to chtěl dát rychle z druhého dotyku na zadní tyč,“ popisuje Vojtěch Patrák situaci. Jeho pokus skončil na tyči, od které se míč odrazil a brankář Vliegen ho zkrotil. „Doufal jsem, že míč půjde od tyče do branky, ale nestalo se tak, dobíhal jsem, ale brankář míč chytil.“

A tak na svůj první gól v sezóně stále čeká. „Samozřejmě, tohle musím dávat, je to moje chyba,“ říkal smutně. „Měli jsme tady na bod, bylo to v našich silách.“ A plyne ze sobotního utkání nějaké poučení pro zápas se Slováckem? „Určitě. Musíme se víc rvát do vápna, dostávat se do šancí, prostě jít za gólem, dostávat před branku víc míčů,“ uzavírá hodnocení nedělního zápasu.

Příští utkání čeká na pardubický tým v sobotu 26. srpna, kdy od 15:00 hodin hostí v CFIG Areně 1. FC Slovácko, vstupenky jsou v prodeji zde.

Autor článku: Radek Klier

Autor fotografie: David Haan

Sdílet článek